Некултурно пространство


в-к Лакомник представя by cut:eater
12 March 2012, 11:03
Filed under: daily context

това е блог. всеки блог трябва да бъде верифициран. как става това: като публикува рецепта. български блогове, които не са публикували никога рецепта, са нелегални и не трябва да бъдат посещавани.

това е рецептата, която верифицира този блог като истински и легален.

вземате купа. вътре слагате 400 гр. чиста телешка каймата (може и смес, но не е толкова яко). добавяте сос Терияки (ако нямате: супена лъжица соев сос + супена лъжица кафява захар), малко сок от консерва ананас, черен пипер на усет, половин чаена лъжица джинджифил и едно добре разбито яйце. НЕ СЛАГАТЕ НИКАКВА СОЛ.

месите с кунки, докато на вас или на каймата й стане хубаво. (с мокри ръце, за да не залепва) оформяте 4 кюфтета, хвърляте ги за малко в хладилника.

загрявате тигана или скарата. вадите кюфтетата, намазвате ги леко със зехтин и за втори път ги хвърляте – този път за печене. трябват им 4-5 минути общо от двете страни, ама вие си ги гледайте и си преценете.

 

през това време срязвате питките през средата и намазвате (от вътрешната страна) долните парчета със сладка горчица и полагате листо марула.

кюфтетата вече трябва да са готови. хвърляте ги (за трети път) върху питките и мятате 4 шайби ананас, намазани със зехтин, в тигана/на скарата за 2 минути.

шайбите ще се окажат върху кюфтетата след малко. междувременно ги покрийте с някакво по-разтегливо сирене (гауда, чедар).

така, слагате ананаса и захлупвате с горните части на питките.

ядете.

ps няма разбивка на продуктите в началото, защото така или иначе никой няма да направи рецептата.

Advertisements

5 Comments so far
Leave a comment

mmm. b urgers.

Comment by Anonymous

тва е бати кефа сериозно.. ше го напрая още днес..

Comment by kanarko

Гласувам с двете кунки за тоз блог. Пишете го верефициран, чекнат, проверен, отметнат и квото там още трябва. Тез кюювтета ми напомнят на оназ приказка – “Га яди кюювтеаата ни рива! Са що ривеш!!??” Тъй че, много ми се ще да ги пробвам, ма гарантирате ли, че след туй няма да рива?! :) А стилът много ми напомня на един приятел, лека му пръст – Цаню Сърнев. Журналист, кулинар и пич. Вечна му памет.

Comment by venelin iliev (@vencolino)

Аууууууууу, много червена тая кайма! От какво е?

Comment by Anonymous

от теленце. или малка кравичка.

Comment by cut:eater




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s