Некултурно пространство


2VV8 by cut:eater
2 January 2008, 21:01
Filed under: entropy | Tags: , , , ,

Органът ми беше в менопауза. Сега започва бавно— бавно да се съживява, да се раздвижва. Някакви чукчета задрънчават, вдигат шум. Чук, шум, чум. Чум, чум.

И въобще не е от новата година. Нямам план. Списък с 10 неща, които трябва да изпълня. Като да започна да ставам по-рано. Да мия чиниите веднага след хранене. Да се обаждам на дядо ми и баба ми. Да целувам и дясната й буза. Да прочета книгите, които не прочитам по няколко пъти и които увеличават бройката си постоянно. Да не заемам с предмети всяка свободна хоризонтална площ, дори и чужда. Такива неща. Подобрения.

Нямам дори и 30-дневно обещание, заготовка за фишек… Да видя как ще тръгне…

Нищо не се е променило, с брадата от 2007 съм. Не свърших много неща, които трябваше да свърша. Не казах много неща, които трябваше да кажа. И продължавам да се мъча да спазвам митологията на изброяване на три неща, но не винаги се получава.

Сега се чудя дали да не остана в старата година. Да си завърша незавършеното, после да почистя и да подредя. Да затворя вратата тихо и доволно. Обаче после нямам и идея какво да правя. Защото ще се върна пак при същите неща. И няма всичко да е ново. Дори повечето няма да е ново. И цифрите на 2008 не са нови, а са използвани толкова пъти преди това, че чак се чудя как може да ни е споходила такава липса на оригиналност.

Така че май няма да оставам в 2007. Но пък и съвсем не мисля да се отнасям към 2008 като нова. Просто ще си досипя чашата и ще продължа да правя каквото правя. Единствено мога да се надявам, че ще го правя по-добре или поне не по-зле.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s