Некултурно пространство


little creatures living upstairs by cut:eater
15 November 2007, 18:11
Filed under: entropy

ertetr-19.jpg

Няма нищо общо с гъбената супа в чаша и двата големи рома. Всъщност тръгна от едно :искам да се върна към детската невинност:, което съм записал от случаен човек, казано някога. И се присетих за него над супата, въпреки че често си мисля за тая невинност и какво означава въобще.

Eдин от християнските добродетели, които в най-популярния си вид според Wikipedia наброяват 104. Пороците са 112. Evil beats Good by 8 pieces. Crap, shit and holy paperwork.

В Обединеното кралство има компания с името Innocent Drinks, произвеждаща безалкохолни напитки. В историята 13 папи, носещи името Инокентий (Innocent, или Невинний; трябва да свързвате поне двама с нашата история). Бащите на правата вяра, изтъкани от добродетел. Добродетел – газирана пародия на онова, което би било, ако не беше каквото е.

Вината е социално обусловен феномен. Изключително интерличностна и несъществуваща в рамките на не-социалния (доколкото може да има скътан такъв) вътрешен живот. Невинен е този, който не е виновен, а не който не изпитва вина. Вината се указва от околните и понася (съвестно или безсъвестно) по тяхно поръчение, генетически добило статута на запазваща човешкия консенсус норма. Crap, shit and all the Holy Бogue’s administration.

:невинен съм: означава опрадванието пред себе си. Не е новина. Не е нещо, което не знаете. Само напомням.

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

Понякога преумората действа така проникновено…

Comment by leftismer

Това, че децата са невинни, не означава, че не причиняват болка – означава, че не разбират резултата от действията си. Хората с психични проблеми също – затова те се приемат за невинни. Невинността е много субективна за мен…

Comment by Неуловима
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s